/
Termeni și condiții

Folosirea, inclusiv vizitarea si cumpărarea produselor de pe site-ul WWW.MESESISCAUNE.RO, presupune acceptarea in totalitate si de fiecare data când accesați site-ul nostru, a termenilor si condițiilor sub care sunt furnizate aceste servicii si produse. Va invitam sa citiți cu atenție capitolul Termeni si Condiții pentru a fi in cunoștința de cauza in momentul in care finalizați o comanda.

Pentru a putea finaliza o comanda, clientul trebuie sa accepte Termenii si Condițiile specificate in acest capitol, prin apăsarea butonului „Trimite comanda”, acesta confirmând ca este de acord cu condițiile stipulate in Document.
Termenii si condițiile acestor servicii pot fi schimbate in orice moment de către S.C. SALICE COMPROD S.R.L, făra a fi necesara o notificare prealabila a Clientului. Clientul are acces permanent la Termenii si Condițiile utilizării serviciilor si este obligat sa le citească de fiecare data când accesează site-ul nostru.

In cazul in care vânzarea a fost efectuata prin intermediul interacțiunii directe intre Client sau orice reprezentant împuternicit de acesta si un reprezentant al SALICE, contractul încheiat nu va fi considerat contract de vânzare la distanta si nu vor fi incidente dispozițiile prezentelor Termeni si Condiții. Interacțiunea directa este probata prin semnarea facturii de către Client/împuternicit.

Datele tale cu caracter personal vor fi prelucrate de SALICE până la încetarea relației de afaceri sau până la retragerea consimțământului dat.

1. Definiții

MESESISCAUNE.RO – site aflat in proprietatea exclusiva a societații S.C. SALICE COMPROD S.R.L, cu sediul în PARC INDUSTRIAL TETAROM 1, STR TĂIETURA TURCULUI NR. 47, HALA H3;, înregistrată la Oficiul Registrului Comerțului sub nr. J12/ 1617/ 1999, Cod unic de Înregistrare nr. RO12532567, cont bancar IBAN: RO26BTRL01301202958228XX deschis la Banca Transilvania, Cluj-Napoca, telefon: 0264406055 email: [email protected] organizata in baza legii romane.

SITE – Domeniul MESESISCAUNE.ro si subdomeniile acestuia

CONTINUT

- toate informatiile de pe SITE care pot fi vizitate, vizualizate sau altfel accesate prin utilizarea unui echipament numeric;
- continutul oricarui e-mail trimis UTILIZATORILOR sau CLIENTILOR sai de catre MESESISCAUNE prin mijloace electronice si/sau orice alt mijloc de comunicare disponibil;
- orice informatie comunicata prin orice mijloc de catre un angajat sau colaborator al SALICE UTILIZATORULUI sau CLIENTULUI, conform informatiilor de contactare, specificate sau nu de catre acesta;
- informatii legate de produsele, serviciile si/sau tarifele practicate de SALICE intr-o anumita perioada;
- informatii legate de produsele, serviciile si/sau tarifele practicate de catre un tert cu care SALICE are incheiate contracte de parteneriat, intr-o anumita perioada;
- date referitoare la MESESISCAUNE, sau alte date privilegiate ale acesteia.

SERVICIU - serviciul de comert electronic condus exclusiv pe portiunile public disponibile ale SITE-ULUI, in sensul acordarii posibilitatii CLIENTULUI sa contracteze produse si/sau servicii folosind mijloace electronice, incluzand si alte mijloace de comunicare la distanta (i.e. telefonic).

UTILIZATOR/MEMBRU - Persoana fizica ce are sau obtine acces la CONTINUT, prin orice mijloc de comunicare (electronic, telefonic, etc) sau in baza unui acord de utilizare intre MESESISCAUNE si acesta.

CONT - ansamblul format dintr-o adresa de e-mail si o parola care permit unui singur MEMBRU accesul la zone restrictionate ale SITE-ULUI.

CLIENT - Persoana fizica care are sau obtine acces la CONTINUT.

TERMENI ȘI CONDIȚII - Termeni si Conditii de utlizare a site-ului

NEWSLETTER / ALERTA - mijlocul de informare periodic, prin e-mail, asupra produselor, serviciilor si/sau promotiilor desfasurate de catre MESESISCAUNE intr-o anumita perioada

2. Aspecte Generale

MESESISCAUNE.RO –Această polică stabileste termenii si conditiile de utilizare a Site-ului/Continutului/Serviciului de catre Membru sau Client, in cazul in care acesta nu dispune de un alt acord de utilizare valid, incheiat intre MESESISCAUNE si acesta.
Folosirea, inclusiv dar nelimitandu-se la accesarea, vizitarea si vizualizarea, Continutului/Serviciului, implica aderarea Membrului sau Clientului la prezentele termeni si conditii; Clientul se obliga sa monitorizeze permanent termenii si conditiile care pot fi actualizate, modificate si completate. In cazul unor neintelegeri se aplica Termenii si conditiile valabile la momentul plasarii comenzii si notificarii acestuia in scris catre SALICE.
Accesul la Serviciu se face exclusiv prin accesarea site-ului public disponibil pe MESESISCAUNE.RO.
Prin folosirea Site-ului/Continutului/Serviciului, Membrul sau Clientul este singurul responsabil pentru toate activitatile care decurg prin folosirea acestuia. De asemenea, acesta raspunde pentru orice daune materiale, intelectuale sau electronice sau de orice alta natura produse Site-ului, Continutului, Serviciului, SALICE sau oricarui tert cu care SALICE are incheiate contracte, in conformitate cu legislatia romana in vigoare.
In cazul in care Utilizatorul sau Clientul nu este de acord si/sau nu accepta si/sau isi revoca acceptul dat pentru acestă Policită, acesta renunta la: accesul la Serviciu, alte servicii oferite de SALICE prin intermediul Site-ului, primirea newslettere-lor/alertelor si/sau comunicarilor din partea SALICE de orice natura (electronic, telefonic, etc).
Poate reveni in orice moment asupra deciziei sale de a nu fi de acord si/sau a nu accepta documentul, sub forma in care acesta va fi disponibil in acel moment.
Clientul nu poate sa revoce unilateral acordul exprimat pentru Termenii și Condițiile de utilizare a acestui site, pe perioada derularii unui Contract sau pana in momentul in care acesta nu va achita contravaloarea tuturor Contractelor neonorate fata de SALICE. In cazul in care Clientul a achitat contravaloarea tuturor Contractelor neonorate fata de SALICE si isi revoca acordul exprimat pe perioada derularii unei Comenzi, SALICE va anula Comanda acestuia fara nicio obligatie ulterioara a vreunei parti fata de cealalta.
Acest Site este adresat doar Membrilor persoane fizice care au cel putin 18 ani si au capacitatea legala de a incheia acte juridice. Posibilitatea de a comanda online va fi disponibila în curând în site și se va adrea doar persoanelor cu adresa de livrare in Romania. Devenind Membru, persoana declara faptul ca intruneste conditiile sus-mentionate.

3. Continut

Continutul, astfel cum este definit in preambul, incluzand dar nelimitandu-se la logo-uri, reprezentari stilizate, simboluri comerciale, imagini statice, imagini dinamice, text si/sau continut multimedia prezentate pe Site, sunt proprietatea exclusiva a SALICE, acesteia fiindu-i rezervate toate drepturile obtinute in acest sens in mod direct sau indirect).
3.2. Membrului sau Clientului nu ii este permisa copierea, distribuirea, publicarea, transferul catre terte parti, modificarea si/sau altfel alterarea, utilizarea, legarea la, expunerea, includerea oricarui continut in orice alt context decat cel original intentionat de SALICE, includerea oricarui continut in afara site-ului MESESISCAUNE, indepartarea insemnelor protejate de dreptul de autor al SALICE SRL asupra continutului precum si participarea la transferul, vanzarea, distributia unor materiale realizate prin reproducerea, modificarea sau afisarea continutului, decat cu acordul expres al SALICE.
3.3. Orice continut la care Membrul sau Clientul are si/sau obtine acces prin orice mijloc, se afla sub incidenta Documentului, in cazul in care continutul nu este insotit de un acord de utilizare specific si valid incheiat intre SALICE si acesta si fara nici o garantie, implicit sau expres formulata din partea SALICE cu referire la acel continut.
3.4. Membrul sau Clientul poate copia, transfera si/sau utiliza continutul numai in scopuri personale sau non-comerciale, in cazul in care acestea nu intra in conflict cu prevederi ale Termenilor și Condițiilor.
3.5. In cazul in care SALICE confera Membrului sau Clientului dreptul de a utiliza sub forma descrisa intr-un acord de utilizare distinct, un anumit continut, la care Membrul sau Clientul are sau obtine acces in urma acestui acord, acest drept se extinde numai asupra acelui sau acelor continuturi definite in acord, numai pe perioada existentei acestuia sau acestor continuturi pe site sau a perioadei definite in acord, conform conditiilor definite.
3.6. Niciun continut transmis catre Membru sau Client, prin orice mijloc de comunicare (electronic, telefonic, etc) sau dobandit de acesta prin accesare, vizitare si/sau vizualizare nu constituie o obligatie contractuala din partea

SALICE si/sau al angajatului sau colaboratorului SALICE care a mijlocit transferul de continut, in cazul in care aceasta exista, fata de respectivul continut.

3.7. Este interzisa orice utilizare a Continutului in alte scopuri decat cele permise expres în Termeni și Condișii sau de acordul de utilizare care il insoteste, in cazul in care acesta exista.

4. Contact

4.1. SALICE publica pe site datele complete si corecte de identificare pentru a fi contactat de catre Client sau Membru.
4.2. Prin utilizarea formularului de contact sau al serviciului prezent pe site, Membrul sau Clientul permite automat SALICE sa il contacteze prin orice mijloc disponibil incluzand si mijloacele electronice.
4.3. Completarea partiala sau integrala a formularului de contact si trimiterea acestuia nu reprezinta in niciun fel un angajament din partea SALICE de a contacta Membrul sau Clientul.
4.4. Accesarea Site-ului, folosirea informatiilor prezentate in cadrul acestuia, vizitarea paginilor sau trimiterea de e-mail-uri sau notificari adresate SALICE se realizeaza in mod electronic, telefonic, sau orice alt mod de comunicare disponibil Membrului sau Clientului si SALICE, considerandu-se astfel ca acesta consimte primirea notificarilor din partea SALICE in modalitate electronica si/sau telefonica, incluzand si comunicari prin e-mail sau prin anunturi pe site.
4.5. SALICE isi rezerva dreptul de a nu raspunde tuturor solicitarilor de orice natura, primite prin orice mijloc de comunicare (electronic, telefonic, personal etc).
)

5. Newslettere si alerte

Membrul sau Clientul are dreptul de a-si exprima sau nu acordul cu privire la primirea de newslettere si/sau alerte din partea SALICE.

Datele preluate de la Membru sau Client in scopul expedierii newslettere-lor si/sau alertelor, pot si vor fi folosite de catre SALICE in limitele Politicii de confidentialitate.

Renuntarea la primirea newslettere-lor si/sau alertelor de catre Membru sau Client se poate face in orice moment, accesând link-ul de dezabonare din subsolul (Footer-ul) oricărui email de la noi. Sau printr-o solicitare trimisă pe [email protected]

Prin contactarea SALICE, conform cu informatiile de contactare, si fara nicio obligatie ulterioara a vreunei parti fata de cealalta sau fara ca vreo parte sa poata sa pretinda celeilalte daune-interese.
Renuntarea la primirea newslettere-lor si/sau alertelor nu implica renuntarea la acceptul dat pentru Termenii și Condițiile de utilizare a site-ului.

Acord și permisiuni de marketing și comunicare

În contextul intrării în vigoare de la data de 25 mai 2018 al GDPR : Regulamentul (UE) 2016/679 al Parlamentului și Consiliului European privind protecția datelor cu caracter personal ale persoanelor fizice

Newsletter-ul SALICE conține informări legat de Produse Noi, Promoții, Evenimente și noutăți din industria mobilei. Abonații noștri au acces primii la campaniile de marketing SALICE, inclusiv promoții sau concursuri. În anumite cazuri, ne rezervăm dreptul de a realiza campanii personalizate de email marketing, dedicate exclusiv celor care au calitatea de abonați.

În baza acordului exprimat expres în Formularul de abonare, pe care îl poți retrage oricând, îți vom putea trimite comunicări de marketing, pe canalele alese de tine– în baza opțiunilor bifate în Formular. Refuzul furnizării datelor tale nu afectează dreptul de a beneficia de produsele/ serviciile noastre.

Pentru retragerea consimțământului privind calitatea de abonat Newsletter, e de ajuns să dai click pe link-ul de dezabonare din subsolul (Footer-ul) oricărui email de la noi. Sau poți să ne faci o solicitare pe [email protected]
Vom trata informațiile furnizate de tine cu respect și responsabilitate. Datele tale cu caracter personal vor fi prelucrate de SALICE până la încetarea relației de afaceri sau până la retragerea consimțământului dat.

În caz că ai optat pentru dezabonare și te răzgândești, poți să te abonezi oricând din nou, accesând Site-ul, pagina noastră de Facebook sau formularul de la acest link direct.

6. Politica de confidențialitate

6. Politica de confidențialitate
6.1. SALICE colectează, pe baza furnizării voluntare a persoanei vizate, date cu caracter personal iar tipurile de date colectate depind de natura modului in care vizitatorul site-ului dorește sa interacționeze cu WWW.MESESISCAUNE.RO . Astfel, pentru plasarea, finalizarea si transmiterea unei comenzi, se colectează numele, prenumele, adresa de e-mail si numărul de telefon; pentru a putea fi contactat de SALICE pentru orice întrebări sau informații privind produsele comercializate, se colectează numele, prenumele si adresa de e-mail; in scop de marketing, se colectează numele, prenumele si adresa de e-mail.
6.2. SALICE poate sa colecteze involuntar si alte date ce nu conduc la identificarea unica a persoanei vizate (ora vizitei, locul de unde se face accesul, nume si versiune browser internet, sistem de operare, inclusiv alți parametri tehnici) furnizate de către browserul internet prin intermediul căruia se face accesul la site si pot fi folosite de către SALICE pentru a îmbunătăți serviciile oferite Clienților sau Utilizatorilor săi.
6.3. SALICE poate sa colecteze involuntar si informații care ar putea conduce la identificarea vizitatorilor WWW.MESESISCAUNE.RO cum ar fi adresa IP. SALICE nu va utiliza astfel de informații pentru a identifica vizitatorii site-ului si nu va face publice astfel de informații, altfel decât in condițiile descrise in prezenta Politica de Confidențialitate;
6.5. Site-ul WWW.MESESISCAUNE.RO este afiliat cu Facebook. Blocarea încărcării tuturor fișierelor de tip cookie va conduce si la blocarea acestor comunicări din partea Facebook sau ale partenerilor.
6.6. SALICE va prelucrează datele cu caracter personal in următoarele scopuri si temeiuri legale:
6.6.1. in scopul executării contractului: pentru a asigura accesul acestuia la serviciu, in vederea validării, expedierii si facturării comenzilor către acesta sau pentru rezolvarea anularilor ori a problemelor de orice natura referitoare la o comanda sau un contract, la serviciile sau produsele achiziționate de către acesta;
6.6.2. in baza consimțământului utilizatorului site-ului, pentru contactarea acestuia, spre a oferi informații privind activitățile SALICE sau produsele comercializate, la cererea sa voluntara;
6.6.3. in baza consimtământului expres al utilizatorului site-ului in scopuri de marketing, pentru trimiterea de newslettere, in format exclusiv electronic;
6.7. Prin vizitarea site-ului, prin crearea contului sau a completării formularelor de contact ori de solicitare informații pentru produs, fiecare Membru sau Client si-a exprimat consimțământul ca SALICE sa prelucreze datele acestuia cu caracter personal, in conformitate cu scopurile declarate in prezenta Politica de Confidențialitate, cu respectarea prevederilor Regulamentului nr. 679 din 27 aprilie 2016 privind protecția persoanelor fizice in ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal si privind libera circulație a acestor date si de abrogare a Directivei 95/46/CE (Regulamentul general privind protecția datelor) si cu a prevederilor naționale in vigoare;
6.8. SALICE prelucrează datele in mod legal, echitabil si transparent. Prelucrarea datelor se realizează in scopuri determinate, explicite si legitime. Procesarea datelor este adecvata si limitata, doar in raport de necesitatea realizării scopului pentru care acestea au fost colectate. Datele cu caracter personale vor fi reținute doar pe perioada de timp necesara îndeplinirii scopurilor pentru care sunt procesate, iar prelucrarea se va realiza de o maniera adecvata pentru asigurarea securității si integrității datelor. Niciun transfer de date nu se va realiza fără măsuri de precauție adecvate.
6.9. SALICE implementează masurile organizatorice si de securitate necesare pentru protecția împotriva accesului neautorizat, a utilizării, alterării sau distrugerii datelor cu caracter personal conform prevederilor legale internaționale si naționale in vigoare. Pentru protejarea informațiilor colectate in scopurile menționate de la Membru sau Client, MESESISCAUNE utilizează certificarea Secure Sockets Layer (SSL).
6.10. SALICE nu va dezvălui datele cu caracter personal colectate prin intermediul site-ului WWW.MESESISCAUNE.RO, cu excepția angajaților autorizați si contractorilor/partenerilor ce au calitatea de persoane împuternicite cărora aceste date le sunt necesare pentru a le procesa in numele SALICE sau in cazul in care obligația de dezvăluire reprezintă o obligație legala a SALICE sau a angajaților ori contractorilor/paretenerilor acesteia. SALICE, împreuna cu colaboratorii săi (persoane împuternicite), își asumă responsabilitatea implementării unor masuri tehnice si organizatorice corespunzătoare privind protecția confidențialității si securității datelor cu caracter personal.
6.11. Oricare Membru sau Client are, ca persoana vizata, următoarele drepturi in raport cu SALICE, ca operator de date cu caracter personal:
6.11.1. Dreptul de acces înseamnă dreptul Membrului sau Clientului de a obține o confirmare din partea SALICE ca sunt prelucrate sau nu datele cu caracter personal care privesc persoana in cauza si, in caz afirmativ, se poate obține acces la datele respective si la informații privind modalitatea in care sunt prelucrate datele.
6.11.2. Dreptul la portabilitatea datelor se refera la dreptul de a primi datele personale intr-un format structurat, utilizat in mod curent si care poate fi citit automat si la dreptul ca aceste date sa fie transmise direct altui operator, însa doar daca acest lucru este fezabil din punct de vedere tehnic.
6.11.3. Dreptul la opoziție vizează dreptul Membrului sau Clientului de a se opune prelucrării datelor personale atunci când prelucrarea este necesara pentru îndeplinirea unei sarcini care servește unui interes public sau când are in vedere un interes legitim al operatorului. Atunci când prelucrarea datelor cu caracter personal are drept scop marketingul direct, Membrul sau Clientul are cu precădere dreptul de a se opune prelucrării in orice moment.
6.11.4. Dreptul la rectificare se refera la corectarea, fora intarzieri nejustificate, a datelor cu caracter personal inexacte. Rectificarea va fi comunicata fiecărui destinatar la care au fost transmise datele, cu excepția cazului in care acest lucru se dovedește imposibil sau presupune eforturi disproporționate din partea SALICE.
6.11.5. Dreptul la ștergerea datelor ("dreptul de a fi uitat") înseamnă dreptul Membrului sau Clientului de a solicita sa fie șterse datele cu caracter personal, fără întârzieri nejustificate, in cazul in care se aplica unul dintre următoarele motive: acestea nu mai sunt necesare pentru îndeplinirea scopurilor pentru care au fost colectate sau prelucrate; persoana in cauza decide sa își retragă consimțământul si nu exista niciun alt temei juridic pentru prelucrare; persoana in cauza se opune prelucrării si nu exista motive legitime care sa prevaleze; datele cu caracter personal au fost prelucrate ilegal; datele cu caracter personal trebuie șterse pentru respectarea unei obligații legale; datele cu caracter personal au fost colectate in legătura cu oferirea de servicii ale societății informaționale.
6.11.6. Dreptul la restricționarea prelucrării poate fi exercitat in cazul in care Membrul sau Clientul contesta exactitatea datelor prelucrate de SALICE, pe o perioada care permite verificarea corectitudinii datelor; prelucrarea este ilegala, iar persoana in cauza se opune ștergerii datelor cu caracter personal, solicitând in schimb restricționarea; in cazul in care SALICE nu mai are nevoie de datele cu caracter personal in scopul prelucrării, dar persoana in cauza le solicita pentru constatarea, exercitarea sau apărarea unui drept in instanța; in cazul in care persoana s-a opus prelucrării pentru intervalul de timp in care se verifica daca drepturile legitime ale SALICE prevalează asupra celor aparținând Membrului sau Clientului.
6.11.7. Dreptul de a depune o plângere la Autoritatea Naționala de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal(ANSPDCP).
In situația in care se considera ca drepturile prevăzute in Regulamentul nr. 679/2016 au fost încălcate, orice persoana vizata are posibilitatea de a se adresa ANSPDCP prin depunerea unei plângeri.
Datele de contact ale ANSPDCP sunt următoarele: București, B-dul G-ral. Gheorghe Magheru 28-30, Sector 1, cod Postal 010336; Telefon: +40.318.059.211/+40.318.059.212; Fax: +40.318.059.602; E-mail: [email protected]; Pagina web: www.dataprotection.ro.
6.12. Pentru exercitarea drepturilor conform art. 6.11, Membrul sau Clientul se va adresa SALICE, printr-o cerere formulata in scris si transmisa la punctul de lucru din Cluj-Napoca, str. Calea Baciului nr. 2-4, cod poștal 400230, jud. Cluj sau prin intermediul unui e-mail, transmis la adresa [email protected]
6.13. MESESISCAUNE utilizează platforma MailChimp pentru pentru transmiterea mesajelor de marketing-newslettere. MailChimp se declara a fi in conformitate cu Regulamentul 679/2016 si oferă posibilitatea renunțării in orice moment la abonarea la newsletter.
6.14. Datele cu caracter personale procesate de SALICE sunt reținute pentru o perioada cuprinsa intre 1-3 ani, in funcție de scopul colectării datelor personale, după cum urmează: datele furnizate prin intermediul formularului de comanda vor fi stocate pentru o perioada de 3 ani de la momentul colectării, datele furnizate pentru crearea unui cont vor fi reținute pentru o perioada de 3 ani de la ultima logare a Membrului, datele furnizate prin completarea formularului de contact sau de solicitare informații pentru produs pentru o perioada de 1 an de la momentul colectării iar datele prelucrate in scop de marketing pentru o perioada de 3 ani, calculata de la momentul oferirii consimțământului expres al persoanei in cauza. Anterior expirării termenului de 3 ani valabil pentru comunicări de marketing, SALICE își rezerva dreptul de a contacta persoana vizata in vederea reînnoirii consimțământului in scop de marketing.
6.15. SALICE nu promovează SPAM-ul, obligându-se ca datele colectate ale Clientului sau Membrului sa fie folosite numai in conformitate cu scopurile declarate si sa nu facă publică, să vândă, închirieze, licențieze, transfere, etc. baza de date conținând informații referitoare la datele cu caracter personal sau special ale Membrului sau Clientului vreunui terți neimplicat in îndeplinirea scopurilor declarate.
6.16. Excepție de la prevederile art. 6.15. va face situația in care transferul/accesarea/vizualizarea/etc este ceruta de către organele abilitate in cazurile prevăzute de reglementările in vigoare la data producerii evenimentului.
6.17.Daca SALICE va aprecia ca este necesara o schimbare a regulilor de confidențialitate, va publica respectivele modificări pentru a informa persoanele vizate cu privire la informațiile pe care le colectează si modul in care le utilizează.

PENTRU CONDITIILE DE LIVRARE, RETURURI, RECLAMATII SI INFORMATII REFERITOR LA GARANTII VEZI SI PAGINA DEDICATA www.salice.ro/conditii-de-livrare-garantii-si-retur/

Retur comenzi online | Drept de retragere pentru comert la distanță

Pentru comert la distanță, Cumpărătorul are dreptul să se retragă din Contract, respectiv să returneze un Bun sau sa renunțe la un Serviciu, în termen de 14 zile calendaristice, fără invocarea unui motiv și fără a suporta vreun cost, decât cel de livrare la retur. Potrivit OUG nr 34/2014, perioada de returnare sau renunțare expiră în 14 zile de la:
• ziua în care Cumpărătorul intră în posesia fizică a ultimului Bun (în cazul unei comenzi cu produse multiple, livrate separat);
• ziua în care Cumpărătorul intră în posesia ultimei piese (în cazul livrării unui produs în multiple loturi sau piese).

Condiții generale pentru produse returnate, vândute de SALICE:
Produsele returnate trebuie să fie în aceeași stare în care au fost primite, însotite de accesoriile livrate.
Consumatorul e responsabil de diminuarea valorii bunurilor, rezultat al altor acțiuni decât de determinare a naturii /caracteristicilor / funcționării lor. În acest caz, la retur, SALICE va restitui consumatorului contravaloarea comenzii, minus suma aferentă diminuării valorii bunurilor.

Nu se acceptă la retur, produsele care:
• nu sunt pre-confecționate și pentru a căror realizare s-a prevăzut o selecție / specificație din partea consumatorului, respectiv care au fost personalizate după nevoile individuale ale consumatorului;
• sunt susceptibile a se deteriora sau a expira rapid (durată limitată de utilizare);
• prezintă defecte survenite după recepție, urmare a nerespectării de către cumpărător a condițiilor de transport, manipulare, montare, utilizare și întreținere precizate în Certificatul de garanție, Secțiunea D (vezi subsolul paginii);
• prezintă urme de uzură, folosire excesivă, zgârieturi, ciobituri, lovituri, urme de șocuri mecanice / electrice;
• cărora le lipsesc accesorii;
• prezintă urme de murdărire - în cazul electrocasnicelor mici, prelungitoarelor, prizelor, bateriilor, acumulatorilor si incarcatoarelor - după ce au fost desigilitate și testate.

Pași de urmat pentru retur, la comenzi online:
1. Accesează formularul de retur de mai jos. Descarcă-l și trimite-l la adresa de mail [email protected] Asigură-te că ai furnizat informațiile necesare (număr comandă, denumire produse, date de contact, cont bancar în care vom restitui contravaloarea comenzii);
2. Vei primi un e-mail din partea noastră cu confirmare că am fost înștiințați, în maxim 10 zile calendaristice de la data primirii solicitării tale;
3. Sună la orice companie de curierat și solicită ridicarea coletului de la adresa ta. Pentru siguranță, îți recomandăm să optezi pentru confirmare de primire / urmărire a coletului.
4. Specifică pe colet ”RETUR SALICE COMPROD SRL” și trimite-l la adresa: SC SALICE COMPROD SRL, 400285, PARC INDUSTRIAL TETAROM 1, STR TĂIETURA TURCULUI NR. 47, HALA H3;
5. Contravaloarea comenzii, reprezentând valoarea produselor plus costul livrării inițiale, îți va fi rambursată în cel mult 14 zile calendaristice de la data primirii solicitării tale (cu excepția costurilor suplimentare, rezultate din alegerea unei modalități diferite de livrare inițială, decât cea standard oferită de SALICE, prin partenerii DPD sau Nemo Express).



Costuri de livrare sau transport la retur, pentru comenzi online:
Cu excepția cazurilor de reclamații soluționate în favoarea clientului, în care clientul are dreptul la reparare / înlocuire gratuită a produsului / reducere de preț / rambursarea banilor după caz, costul de livrare la retur va fi suportat de client. SALICE va returna valoarea comenzii inițiale (valoarea produsul achizționat și costul livrării inițiale).
Exemple de cazuri soluționate în favoarea clientului: produsul se primește deteriorat sau cu probleme, exceptând situația în care vânzătorul poate dovedi contrariul; bunurile livrate nu corespund comenzii ca număr de produse / tip produse, model .



Plasare și soluționare reclamații

Pași de urmat. Procedura de reclamații SALICE:
În caz de reclamații soluționate în favoarea clientului, în care clientul are dreptul la reparare / înlocuire gratuită a produsului / reducere de preț / rambursarea banilor după caz, costul de livrare la retur va fi suportat de SALICE.
Exemple de cazuri soluționate în favoarea clientului: produsul se primește deteriorat sau cu probleme, exceptând situația în care vânzătorul poate dovedi contrariul; bunurile livrate nu corespund comenzii ca număr de produse / tip produse, model.

Procedura în 4 pași:
1. Accesează formularul de reclamații de mai jos. Descarcă-l și trimite-l la adresa de mail [email protected] Asigură-te că ai furnizat informațiile necesare (nr. comandă, denumire produse, detalii reclamație, defectul produsului inclusiv poze / acte doveditoare, cum dorești să fie soluționată reclamația, date de contact, cont bancar în care să îți restituim contravaloarea comenzii);
2. Reclamația va fi investigata în maxim 14 zile calendaristice de la data primirii solicitării tale;
3. Vei primi un e-mail din partea noastră cu concluziile investigaței și propuneri de soluționare, asupra cărora îți vom cere acordul final;
4. În caz de retur pentru reclamații soluționate în favoarea clientului, SALICE va restitui contravalorii comenzii, mai exact valoarea produsului returnat și costul livrărilor - atât cea inițială, cît și cea de retur - în cel mult 14 zile calendaristice de la data primirii solicitării tale (cu excepția costurilor suplimentare rezultate din alegerea unei modalități diferite de livrare decât cea standard, oferită de SALICE prin partenerii DPD sau Nemo Express).

ANPC

ANPC, Autoritatea pentru protectia consumatorului îți stă la dispoziție pentru probleme întâmpinate și nesoluționate, dacă este vorba de un caz reglementat de legislatia privind protecția consumatorilor. Detalii pe www.anpc.ro.


PLATFORMA ODR

Dacă achiziționezi bunuri în calitate de consumator, ai dreptul să utilizezi calea extrajudiciară de soluționare a litigiilor și de revendicare prin Platforma Interactivă de Soluționare a Disputelor Online (ODR), în conformitate cu Regulamentul (UE) nr. 524/2013 al Parlamentul European și al Consiliului din 21 mai 2013 privind sistemul online de soluționare a litigiilor în materie de consum și modificările la Regulamentul (CE) nr. 2006/2004 și la Directiva 2009 / CE.
Platforma ODR este un instrument interactiv pus la dispoziția consumatorilor din Uniunea Europeană prin care se poate depune o plângere. Link către platformă: https://ec.europa.eu/consumers/odr.
În același timp, te informăm că utilizarea acestui sistem de soluționare a litigiilor de către noi nu este obligatorie.
Dorim să-ți reamintim că adresa de e-mail la care ne poți contacta este: [email protected]


Certificat de garanție, declarație de conformitate și instrucțiuni
- Valabil pentru toate produsele comercializate de SALICE -
- Valabil pentru toate comenzile, online sau în magazine -